X
تبلیغات
asemaneelm - میکروبیولوژی
درباره ما
دوستان
آخرین مطالب
لینکستان
امكانات جانبي

مقدمه

رنگ‌آمیزی گرم

رنگ‌آمیزی گرم (Gram staining) یکی از مهم‌ترین ومتداولترین روش‌های رنگ آمیزی در میکروبیولوژی است که اولین بار توسط کریستین گرم ابداع شد. دراین رنگ آمیزی باکتری‌ها بر مبنای رنگ باکتری پس ازرنگ آمیزی به دودسته گرم مثبت و گرم منفی تقسیم می‌شوند. رنگ باکتری پس ازرنگ آمیزی به توانایی حفظ رنگ اول وبه عبارتی به ساختمان دیواره سلولی باکتری بستگی دارد. دررنگ آمیزی گرم باکتری‌های گرم مثبت پس ازرنگ آمیزی به رنگ بنفش وباکتری‌های گرم منفی به رنگ قرمز مشاهده می‌شود. گرچه هر دو گروه یعنی باکتری‌های گرم مثبت و منفی دارای دیواره می‌باشند ولی فرق بین این دو گروه مربوط به خواصی است که در ساختمان دیواره سلولی آنها وجود دارد. اساس ساختمان در دیواره سلولی باکتری‌های گرم مثبت یک لایه ضخیمی‌است از پپتیدوگلیکان*[۱]، ولی در باکتری‌های گرم منفی ضخامت آن به حداقل می‌رسد.

هدف:

از رنگ امیزی گرم به دو جهت استفاده می شود:

- شناسایی جنس باکتری

-آنتخاب آنتی بیوتیک مناسب (باکتری های گرم مثبت در مقایسه با باکتری های گرم منفی نسبت به پنی سیلین G حسّاسیت بیشتری دارند)

با این حال همه یباکتری ها را نمی توان با رنگ امیزی گرم مشاهده نمود.

مواد مورد نیاز:

لام‘سرم فیزیو لژی‘لوپ‘رنگ کریستال ویوله‘رنگ لوگل‘الکل استون‘رنگ سافرانین‘میکروسکوپ

روش رنگ‌آمیزی گرم

پیش از آغاز رنگ آمیزی نخست باید یک فروتی از محیط کشت خالص باکتری بر روی لام تهیّه کنیم، در ادامه مراحل رنگ آمیزی گرم به قرار زیر هستند:

نخست رنگ کریستال ویوله رابه مدت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه برروی فروتی باکتری روی لام می ریزیم، درنتیجه همه باکتری‌ها به رنگ بنفش درخواهد درآمد.

پس از شستشوی فروتی با آب، رنگ کریستال ویوله را با افزودن لوگول به مدّت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه تثبیت می کنیم. لوگل باکریستال ویوله ترکیب شده وایجاد کمپلکس‌هایی می‌نمایید که باعث تثبیت رنگ کریستال ویوله درداخل دیواره سلولی باکتری می‌شود. پس ازاین مرحله، همه باکتریها کماکان به رنگ بنفش مشاهده می‌شوند .

مرحله رنگ زدایی:

مهم‌ترین مرحله رنگ آمیزی است. دراین مرحله پس از شستشو لام با آب لام به مدت ۱۵ تا۲۰ ثانیه در معرض موادرنگ زدا مانند الکل استون قرار می‌گیرد سپس با آب مورد شستشو قرار می‌گیرد. درباکتریهای گرم منفی که دارای لایه‌های پپتیدو گلیکان محدود وغشای خارجی غنی از چربی هستند این حلال باعث حذف این لایه‌ها وغشا می‌گردد وباکتری رنگ مراحل قبل راازدست می‌دهد. ولی درباکتریهای گرم مثبت به علت ضخامت زیاد لایه ی پپتیدوگلیکانی وعدم وجود لیپید فراوان در غشا رنگ مرحله قبل ازغشا خارج نمی‌شود .درنتیجه پس ازاین مرحله باکتریهای گرم منفی بی رنگ ولی باکتریهای گرم مثبت کماکان بنفش باقی خواهند ماند .در انتها سطح فروتی راباسافرانین یا فوشین (قرمز رنگ) به مدت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه می‌پوشانیم سپس باآب شستشو داده و پس از خشک شدن با میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد.

نتیجه:

 دراین مرحله باکتری‌های بی رنگ (باکتری های گرم منفی) به رنگ قرمز درمی‌آیند وباکتری‌های بنفش (باکتری های گرم مثبت) بدون تغییر رنگ باقی می‌مانند .

ارسال توسط دوست گرامی جناب اقای رضا مدیر وبلاگ آزمایشگاه پزشکی پاستور.



:: موضوعات مرتبط: میکروبیولوژی
محققان اعلام کردند در صفحه کلیدها باکتری هایی رشد می کنند که از آلودگی های یک دستشویی نیز برای سلامتی انسان خطرناک تر است.

گروه حمایت از مصرف کنندگان در مجله Which می گوید آزمایشاتی که در تعدادی از دفاتر کاری لندن انجام شده نشان دهنده این است که تجهیزات دفتری حامل ویروس هایی هستند که باعث مسمومیت های غذایی می شود.

از میان ۳۳ صفحه کلیدی که برای این آزمایش پاکسازی شد، ۴ عدد دارای پتانسیل زیادی برای به خطر انداختن سلامتی انسان بودند و یک صفحه کلید نیز ۵ برابر یک دستشویی عمومی آلوده به انواع میکروب ها بود.

دکتر پیتر ویلسون (میکروبیولوژیست) می گوید: یک کیبرد غالباً بازتابی از محتویات بینی و روده شماست.
در طول آزمایشاتی که مجله Which در ماه ژانویه در این دفتر انجام داد، یکی از صفحه کلیدها بسیار آلوده تشخیص داد شده و از محل جمع آوری، قرنطینه و پاکسازی شد.

تجهیزاتی که در این آزمایش شستشو داده شد، حاوی باکتری های خطرناکی مثل   E.coli , staphylococcus بود که می توانند باعث مسمویت غذایی و عفونت شوند.

طبق این تحقیقات صفحه کلید می توانند عامل شیوع بیماری در بین کارکنان یک دفتر باشند. برای مثال اگر کسی در دفتر کار مبتلا به سرماخوردگی یا اسهال باشد، احتمال سرایت بیماری به دیگران از طریق صفحه کلید بسیار بالاست.

این مجله همچنین می گوید، یکی از دلایل رشد باکتری ها این است که افراد غذای خود را در کنار میز کامپیوتر شان می خورند و خرده غذایی که وارد صفحه کلید می شود، باعث فساد و رشد انوع آلودگی ها خواهد شد.

همچنین، رعایت نکردن بهداشت فردی مانند عدم شستشوی دستها بعد از رفتن به دستشویی نیز یکی از دلایل مهم این آلودگی هاست.



:: موضوعات مرتبط: میکروبیولوژی

یک گروه تحقیقاتی مشخص کردند که آپاندیس مکان مناسبی برای زندگی باکتریهای مفید بوده که این باکتریها در مواقع اسهال شدید به روده میایند.

در سیستم گوارشی  باکتریهای مفیدی زندگی میکنند که این باکتری ها در عمل هضم و گوارش غذاها و حفاظت ازسیستم گوارشی با جلوگیری از استقرار باکتری های مضر برای سلامت بدن جلوگیری میکنند. امروزه دیده شده که آپاندیس نیز پناهگاهی...



:: موضوعات مرتبط: میکروبیولوژی
هلیکو باکتر پیلوری از خانواده کمپیلو باکتریاسه است.  باکتری گرم منفی، مارپیچی شکل،میکرو آئروفیل است که در دستگاه گوارش و در آنتروم معده جایگزین شده و با فعالیت اوره آزی شدیدی که دارد قادر است اسیدیته معده را که در حالت عادی ۲ است به ۷-۶ رسانده و در نتیجه ...



:: موضوعات مرتبط: میکروبیولوژی
 

عفونت ادراري در زنان باردار باعث سقط جنين مي‌شود
تغييرات فيزيولوژيك و آناتوميك دستگاه ادراري در دوران بارداري به گونه‌اي است كه عفونت‌هاي ساده و خفيف بدون علامت مي‌تواند عوارض شديد و پيچيده‌اي را براي مادر و جنين به وجود آورد
.

دكتر نازلي فراهانچي برادران درمورد تحقيق خود گفت: عفونت‌هاي ادراري يكي از شايع‌ترين مشكلات دوران بارداري است كه طيف وسيعي از علائم و نشانه‌ها از پيلونفريت (عفونت كليوي) در مادر و جنين يا وجود عفونت ادراري بدون علامت (باكتري اوري) را شامل مي‌شود
.



:: موضوعات مرتبط: میکروبیولوژی
موضوعات
برچسب ها
آرشیو مطالب
امكانات جانبي

قالب بلاگفا

قالب وبلاگ

purchase vpn

بازی اندروید